fredag 26. september 2014

5 OM DAGEN

I denne ukens "5 om dagen" hadde vi om danske personer, design og firmaer.

Georg Jensen er en dansk designfirma som ble grunnlagt i 1904 av sølvmeden med samme navn. Kjent for sine produkter av høy kvalitet designet av kjente formgivere som Arne Jacobsen, Sigvard Bernadotte og Maria Berntsen. I sortimentet - kjøkkenutstyr og interiørdetaljer som skåler, bestikk, tekanner og lysestaker.





Stelton er et velkjent varemerke innen dansk design. Stelton er et dansk firma som ble etablert i 1960. I 1964 ble Steltons designpolicy formulert og et samarbeid med Danmarks ledende arkitekt og designer startet. Dette var ingen ringere enn Arne Jacobsen. Steltons visjon er å fortsette å bli assosiert som det mest overraskende, innovative og funksjonelle lifestyle-varemerke som designer skandinavisk design av høy kvalitet.






Vola ble grunnlagt i 1873. De designer i utgangspunktet bare håndarmaturer, men designer også bla. badekararmatur, modulsystem og håndklevarmere.Vola produkter i rustfritt stål har en børstet overflate som passer andre materialer av høy kvalitet som brukes i moderne arkitektur. Rustfritt stål egner seg for anvendelser hvor slitasje og rivestyrke og høy hygiene er av 
størst betydning.





Cylinda-line
Cylinda-line er designet av Arne Jacobsen. han ble også tildelt ID-prisen for sin Cylinda-line serie i 1967. Serien er bla. fløtekanne, glassunderlag, vannkanne, pepperkvern og sukkerkopp.  





Mogens Lassen ble født 20. februar 1901 i København og døde 14. desember 1987 i Holte. Han var en dansk arkitekt, der var en central figur i funksjonalismen.
Morgen Lassen som designet den klassiske Kubus serien i 1962. Med sin enkle form er Kubus blitt et verdenskjent designikon. Arkitekten hadde en filosofi om å designe vakre, elegante, tidløse og praktiske produkter basert på dansk design- og håndverkstradisjoner.




Kay Bojesen (1886 - 1958) Sølvsmed og designer Kay Bojesen hadde et veldig spesielt talent. Han var i stand til å bringe tre til liv, og han ble verdenskjent for å lage treleker som hadde sjel og en god sans for humor.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar